Uslovi upotrebe

Poštovani, u Uslovima korišćenja definisana su pravila pri kupovini koja obezbeđuju kvalitet naše usluge i zadovoljstvo kupaca.

OPŠTA PRAVILA

Ova prava i obaveze (uslovi internet oprodavnice) tiču se svih transakcija obavljenih sa Vama, mušterijom, kada kupujete preko poznanje.co.rs sajta (sajt) u internet prodavnici Poznanje. Molimo vas da ih pročitate pažljivo pre nego što izvršite vašu porudžbinu i odštampate kopiju za Vaše buduće korišćenje. Poručivanjem na sajtu Vi prihvatate i slažete se sa ovde izloženim uslovima i obavezama koji će zajedno činiti ugovor izmedju Vas i Internet prodavnice Poznanje (, "mi", "nas") koji nastupa kao ovlašćeni agent za prodaju putem pošte, kataloga i interneta od strane POZNANjE D.O.O.
Zadržavamo pravo da ažuriramo i korigujemo uslove internet prodavnice sa vremena na vreme i kada je to potrebno. Uslovi internet prodavnice iz ovog dokumenta odnese se na internet prodavnicu Poznanje koja se nalazi na internet adresi http://www.poznanje.co.rs/
Uslovi internet prodavnice iz ovog dokumenta su predmet Zakona Srbije i isključivo srpskih sudova. Ukoliko se bilo koji od Uslova internet prodavnice smatra protivzakonitim, beskorisnim ili iz bilo kog razloga nefunkcionalnim, tada će se Uslovi internet prodavnice biti raskinuti i neće uticati na punovažnost preostalih Uslova internet prodavnice iz ovog dokumenta.

Politika privatnosti

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom plaćanja karticom putem interneta, unos podataka o kartici se vrši na zaštićenoj stranici banke. Sigurnost podataka prilikom plaćanja karticama, garantuje procesor platnih kartica na čijim stranicama se obavlja ceo proces plaćanja. Ni jednog trenutka preduzeće Poznanje DOO, niti eMS d.o.o. koji omogućava prihvat platnih kartica u ime i za račun preduzeća Poznanje DOO, nema pristupa podacima sa Vaše platne kartice.

Vaša privatnost

U ime Internet prodavnice Poznanje obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li će ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni Internet prodavnice Poznanje (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.
Nikada i ni na koji način nećemo zloupotrebiti Vaše privatne informacije.
Nećemo predati Vaše podatke za Kontakt trećim licima, sem ukoliko se to od nas bude zahtevalo zakonom.
Nećemo Vam nikada slati e-mailove za koje se niste samovoljno prijavili, sem u slučaju veoma važnih obaveštenja o promenama.
Pobrinućemo se da se uvek možete brzo i jednostavno odjaviti u slučaju da više ne želite da primate e-mailove sa našeg sajta.

Plaćanje i dostava

Isporuka za područje Srbije:

Sa područja Srbije plaćanje možete izvršiti na sledeće načine:
1. Korišćenjem Visa, Master Card i Maestro kreditnih i debitnih platnih kartica iz zemlje i sveta,
2. Plaćanje pouzećem, prilikom preuzimanja poručene robe, kuriru kurirske službe
3. Uplatom putem platnog naloga, uplatom na tekući račun

 
Plaćanje za lica iz inostranstva
Važna napomena: Internet prodavnica Poznanje posluje shodno Zakonima Republike Srbije i stoga sva plaćanja kreditnim i debitnim karticama biće obavljena u valuti Republike Srbije (Dinar – RSD). Iznos transakcija koje plaćate biće konvertovan u Evro (€) prema važećem kursu koji primenjuju svetske asocijacije platnih kartica.
Vaša platna kartica biće zadužena u vašoj lokalnoj valuti nakon što se iznos u evrima konvertuje u vašu lokalnu valutu koristeći kursne liste koje primenjuju svetske kartične asocijacije.
Zbog navedenih konverzija moguće je da dođe do male razlike u ceni koja je naplaćena i koja je prikazana na našem sajtu.

Dostava

Dostava naručene robe obavlja se svakog petka za sve narudžbine iz predhodne nedelje koje su stigle od ponedeljka do nedelje. 
Vreme i cena dostave naručene robe zavisi od brzine dostave i zemlje dostave. 
Kroz proces plaćanja naručene robe biće Vam ponuđena mogućnost izbora roka isporuke i cena dostave.

Povraćaj

Reklamacija i povraćaj robe

Internet prodavnica Poznanje posluje u skladu sa zakonima Republike Srbije i poštuje prava svojih kupaca.
Reklamacije i povraćaj robe možemo podeliti u dve osnovne grupe:
1. Reklamacija u trenutku dostavljanja robe ako je:
Pošiljka otvorena, oštećena, nekompletna ili ne odgovara specifikaciji računa koji se nalazi u pošiljci (ovo morate utvrditi na licu mesta, ispred kurira proveriti robu i odmah reagujte). Ako kurir napusti mesto isporuke, a Vi prijavite neispravnost kasnije ili nekompletnost pošiljke reklamacija neće biti uvažena.
2. Reklamacija na funkcionalnu ispravnost proizvoda
U tom slučaju, putem emaila ili telefonom obaveštavate nas o kakvom se funkcionalnom nedostatku radi. Molimo Vas da u opisu budete detaljni i eventualno pošaljete fotografiju oštećenog proizvoda na našu email adresu shop@poznanje.co.rs
Reklamacija na funkcionalnu ispravnost proizvoda biće prihvaćena samo ako se reklamirana roba vraća kompletna, neoštećena i u orginalnoj ambalaži.
Troškove dostave robe za reklamaciju snosi kupac.
Nakon utvrđivanja funkcionalne neispravnosti u dogovoru sa našom službom za reklamacije, robu ćemo Vam zameniti ili vratiti novac u slučaju da nemamo isti proizvod koji ste kupili.
Rok za utvrđivanje verodostojnosti onoga što je kupac naveo prilikom vraćanja robe, njena zamena ili povraćaj novca je 15 radnih dana od prijema vraćene robe.
Zadržavamo sva prava promene cene proizvoda. U koliko ste poručili robu po jednoj ceni i po toj ceni ste platili, a nakon toga dođe do akcijskog sniženja cene, nemate prava na povraćaj novca.
U vezi sa dodatnim pitanjima oko reklamacija i povraćaja robe možete nas kontaktirati na email shop@poznanje.co.rs.

Povraćaj sredstava ukoliko je roba plaćena platnim karticama

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično iii u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, internet prodavnica Poznanje je u obavezi da povraćaj vrši isklučivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, to znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Ostali uslovi

PRIJEM NARUDŽBINA

U mogućnosti smo da prihvatamo narudžbine preko naše Internet prodavnice za isporuku u zemlje navedene u padajućem meniju na stranici za upisivanje podataka poručioca. Ukoliko zemlja u koju se zahteva isporuka nije prikazana u padajućem meniju, nismo u mogućnosti da prihvatimo porudžbinu. Vasa porudzbina kao i detalje kreditnih i debitnih kartica koje nam dostavljate biće provereni pre nego porudžbina bude prihvaćena. Kada se ista prihvati, potvrđujemo da je porudžbina prihvaćena slanjem email poruke na Vasu email adresu koju ste naveli u formularu prilikom poručivanja. Naša potvrda Vaše porudzbine će se smatrati zakonski čvrstim dogovorom između nas. Prihvatamo sve porudžbine za proizvode i usluge koji su raspoloživi i nesumnjivo sigurnosno provereni. Uplata će biti stavljena na teret Vašeg računa pre slanja Vaše porudžbine. Svi vlasnici kreditnih kartica biće predmet provere i autorizacije od strane procesora kartica. Mi necemo biti odgovorni za bilo kakva kašnjenja ili odlaganja slanja Vaše pošiljke koja su prouzrokoana pomentuim proverama. Ukoliko izdavalac kartice odbije da odobri uplatu ili ona bude odbijena usled sigurnostnih provera, mi nećemo biti odgovorni za kašnjenje ili neisporuku Vaše porudžbine.

DOSTUPNOST PROIZVODA

U slučaju da su proizvodi iz online prodavnice privremeno nedostupni mi ćemo zadržati Vašu porudžbinu dok nam prozivod ponovo ne bude na raspolaganju, a zatim ćemo Vam porudžbinu poslati uobičajenim putem. U slučaju da je određeni proizvod stalno nedostupan , ponudićemo Vam adekvatnu zamenu za isti ili refundirati novac, u slučaju da ste za porudžbinu platili unapred.

PRIKAZ BOJA

Uložili smo sve napore da boje koje su prikazane na online prodavnici budu što verodostojnije bojama artikala u prirodi. Ipak, različiti računari prikazuju boje u delimično različitim nijansama tako da se boje ne mogu tačno poklopiti sa onima u priodi. To znači da kada poručite proizvod u našoj internet prodavnici, može se desiti da se boje delimično razlikuju od onih koje su prikazane na monitoru.

ARTIKLI I CENE

Cene svih artikala uključuju PDV. Ovo se može promeniti u slučaju odredbe Vlade Republike Srbije, izvoznih odredaba, odredaba Evropske Unije kao i drugih zakonskih odredaba relevantnih institucija. Cene prikazane u online prodavnici ne moraju biti iste kao cene u drugim prodavnicama. Uvozne i lokalne dažbine u zemlji primaoca nisu uključene u cene proizvoda za zemlje primaoca izvan Srbije. Vi ćete biti odgovorni za plaćanje bilo kakvih uvoznih i lokalnih dažbina uključujući adminsitrativne troškove koje tom prilikom nastanu. Preuzimamo pravo da menjamo sve cene bez prethodnog obaveštavanja u svakom trenutku, kao i pravo da dodamo ili povučemo iz ponude bilo koji artikal, u svakom trenutku.

UPUTSTVA

Stepen do koga nam je dozvoljeno da zakonski ograničavamo naša prava/obaveze prema Vama u vezi sa bilo kojom porudžbinom neće prevazilaziti ukupnu cenu obračunatu za artikle u spornoj porudžbini.

ISPORUKA

Vaša porudžbina će biti poslata u roku od najkasnije 7 (sedam) dana od primitka porudžbine i izvršenog plaćanja. Iako činimo sve napore da isporučimo robu u predviđenom vremenskom roku, određena kašnjena su neizbežna. Mi nećemo biti odgovorni za kašnjenja i posledice koje će se eventualo tom prilikom prouzrokovati. U slučaju da želite da saznate status Vaše pošiljke, možete nas kontaktirati emaliom ili putem telefona koje možete naći na linku contact u dnu svake stranice naše online prodavnice. Dozvoljeno nam je da podelimo lične podatke sa trećim licem koje je iskorišćeno za izvršenje Vaše porudžbine ili ispunjavanje naših obaveza prema Vama.

OTKAZIVANJE / POLITIKA POVRAĆAJA

Online prodavnica ima pravo da otkaže bilo koju porudžbinu, bilo kojeg artikla ukoliko poručilac ne ispuni uslove i sugurnosnu proveru. Ukoliko je uplata u tom slučaju primljena dobićete kompletan povraćaj uplate i email poruku kojom ćete biti obavešteni o istom. Email poruka će biti poslata na email adresu koju ste naveli u formularu prilikom poručivanja. Vi imate pravo da otkažete bilo koju pordužbinu, za bilo koji atikal (osim artikala koji su uradjeni i prilagodjeni ličnoj porudžbini) kupljen u internet prodavnici i tom prilikom će se izvšiti kompletan povraćaj novca. Ako u nekom slučaju niste zadovoljni Vašom kupovinom, kupljene atikle možete vratiti u roku od 7 (sedam) dana od datuma prijema pošiljke u neupotrebljenom stanju i tom prilikom će se izvšiti kompletan povraćaj novca ili zamena artikla. Prilikom vraćanja artikala u svrhu vraćanja novca ili zamene istog, morate platiti adekvatne troškove transporta. Ukoliko se refundacija ili zamena artikla desila usled naše greške, transportni troškovi će biti na teret internet prodavnice Poznanje.
Pretraga
 
Koristite ključne reči da bi ste pronašli artikal koji tražite
Napredna pretraga