Услови употребе

Поштовани, у Условима коришћења дефинисана су правила при куповини која обезбеђују квалитет наше услуге и задовољство купаца.

ОПШТА ПРАВИЛА

Ова права и обавезе (услови интернет опродавнице) тичу се свих трансакција обављених са Вама, муштеријом, када купујете преко POZNANJE.RS сајта (сајт) у интернет продавници Познање. Молимо вас да их прочитате пажљиво пре него што извршите вашу поруџбину и одштампате копију за Ваше будуће коришћење. Поручивањем на сајту Ви прихватате и слажете се са овде изложеним условима и обавезама који ће заједно чинити уговор измедју Вас и Интернет продавнице Познање (, "ми", "нас") који наступа као овлашћени агент за продају путем поште, каталога и интернета од стране ПОЗНАЊЕ Д.О.О.

Задржавамо право да ажурирамо и коригујемо услове интернет продавнице са времена на време и када је то потребно. Услови интернет продавнице из овог документа однесе се на интернет продавницу Познање која се налази на интернет адреси http://www.poznanje.rs/

Услови интернет продавнице из овог документа су предмет Закона Србије и искључиво српских судова. Уколико се било који од Услова интернет продавнице сматра противзаконитим, бескорисним или из било ког разлога нефункционалним, тада ће се Услови интернет продавнице бити раскинути и неће утицати на пуноважност преосталих Услова интернет продавнице из овог документа.

Политика приватности

Заштита поверљивих података о трансакцији

Приликом плаћања картицом путем интернета, унос података о картици се врши на заштићеној страници банке. Сигурност података приликом плаћања картицама, гарантује процесор платних картица на чијим страницама се обавља цео процес плаћања. Ни једног тренутка предузеће Познање ДОО, нити еМС д.о.о. који омогућава прихват платних картица у име и за рачун предузећа Познање ДОО, нема приступа подацима са Ваше платне картице.

Ваша приватност

У име Интернет продавнице Познање обавезујемо се да ћемо чувати приватност свих наших купаца. Прикупљамо само неопходне, основне податке о купцима/ корисницима и податке неопходне за пословање и информисање корисника у складу са добрим пословним обичајима и у циљу пружања квалитетне услуге. Дајемо купцима могућност избора укључујући могућност одлуке да ли ће или не да се избришу са маилинг листа које се користе за маркетиншке кампање. Сви подаци о корисницима/купцима се строго чувају и доступни су само запосленима којима су ти подаци нужни за обављање посла. Сви запослени Интернет продавнице Познање (и пословни партнери) одговорни су за поштовање начела заштите приватности.
Никада и ни на који начин нећемо злоупотребити Ваше приватне информације.
Нећемо предати Ваше податке за Контакт трећим лицима, сем уколико се то од нас буде захтевало законом.
Нећемо Вам никада слати е-маилове за које се нисте самовољно пријавили, сем у случају веома важних обавештења о променама.
Побринућемо се да се увек можете брзо и једноставно одјавити у случају да више не желите да примате е-маилове са нашег сајта.

Плаћање и достава

Испорука за подручје Србије:

Са подручја Србије плаћање можете извршити на следеће начине:
1. Коришћењем Visa, Master Card i Maestro кредитних и дебитних платних картица из земље и света,
2. Плаћање поузећем, приликом преузимања поручене робе, куриру курирске службе
3. Уплатом путем платног налога, уплатом на текући рачун


Плаћање за лица из иностранства
Важна напомена: Интернет продавница Познање послује сходно Законима Републике Србије и стога сва плаћања кредитним и дебитним картицама биће обављена у валути Републике Србије (Динар – РСД). Износ трансакција које плаћате биће конвертован у Евро (€) према важећем курсу који примењују светске асоцијације платних картица.
Ваша платна картица биће задужена у вашој локалној валути након што се износ у еврима конвертује у вашу локалну валуту користећи курсне листе које примењују светске картичне асоцијације.
Због наведених конверзија могуће је да дође до мале разлике у цени која је наплаћена и која је приказана на нашем сајту.

Достава

Достава наручене робе обавља се сваког петка за све наруџбине из предходне недеље које су стигле од понедељка до недеље. 
Време и цена доставе наручене робе зависи од брзине доставе и земље доставе. 
Кроз процес плаћања наручене робе биће Вам понуђена могућност избора рока испоруке и цена доставе.

Повраћај

Рекламација и повраћај робе


Интернет продавница Познање послује у складу са законима Републике Србије и поштује права својих купаца.

Рекламације и повраћај робе можемо поделити у две основне групе:

1. Рекламација у тренутку достављања робе ако је:
Пошиљка отворена, оштећена, некомплетна или не одговара спецификацији рачуна који се налази у пошиљци (ово морате утврдити на лицу места, испред курира проверити робу и одмах реагујте). Ако курир напусти место испоруке, а Ви пријавите неисправност касније или некомплетност пошиљке рекламација неће бити уважена.

2. Рекламација на функционалну исправност производа
У том случају, путем емаила или телефоном обавештавате нас о каквом се функционалном недостатку ради. Молимо Вас да у опису будете детаљни и евентуално пошаљете фотографију оштећеног производа на нашу емаил адресу shop@poznanje.rs

Рекламација на функционалну исправност производа биће прихваћена само ако се рекламирана роба враћа комплетна, неоштећена и у оргиналној амбалажи.
Трошкове доставе робе за рекламацију сноси купац.
Након утврђивања функционалне неисправности у договору са нашом службом за рекламације, робу ћемо Вам заменити или вратити новац у случају да немамо исти производ који сте купили.

Рок за утврђивање веродостојности  онога што је купац навео приликом враћања робе, њена замена или повраћај новца је 15 радних дана од пријема враћене робе.

Задржавамо сва права промене цене производа. У колико сте поручили робу по једној цени и по тој цени сте платили, а након тога дође до акцијског снижења цене, немате права на повраћај новца.


У вези са додатним питањима око рекламација и повраћаја робе можете нас контактирати на емаил shop@poznanje.rs.

Повраћај средстава уколико је роба плаћена платним картицама

У случају враћања робе и повраћаја средстава купцу који је претходно платио неком од платних картица, делимично иии у целости, а без обзира на разлог враћања, интернет продавница Познање је у обавези да повраћај врши исклучиво преко VISA, EC/MC и Maestro метода плаћања, то значи да ће банка на захтев продавца обавити повраћај средстава на рачун корисника картице.

Остали услови

ПРИЈЕМ НАРУЏБИНА

У могућности смо да прихватамо наруџбине преко наше Интернет продавнице за испоруку у земље наведене у падајућем менију на страници за уписивање података поручиоца. Уколико земља у коју се захтева испорука није приказана у падајућем менију, нисмо у могућности да прихватимо поруџбину. Васа порудзбина као и детаље кредитних и дебитних картица које нам достављате биће проверени пре него поруџбина буде прихваћена. Када се иста прихвати, потврђујемо да је поруџбина прихваћена слањем емаил поруке на Васу емаил адресу коју сте навели у формулару приликом поручивања. Наша потврда Ваше порудзбине ће се сматрати законски чврстим договором између нас. Прихватамо све поруџбине за производе и услуге који су расположиви и несумњиво сигурносно проверени. Уплата ће бити стављена на терет Вашег рачуна пре слања Ваше поруџбине. Сви власници кредитних картица биће предмет провере и ауторизације од стране процесора картица. Ми нецемо бити одговорни за било каква кашњења или одлагања слања Ваше пошиљке која су проузрокоана поментуим проверама. Уколико издавалац картице одбије да одобри уплату или она буде одбијена услед сигурностних провера, ми нећемо бити одговорни за кашњење или неиспоруку Ваше поруџбине.

ДОСТУПНОСТ ПРОИЗВОДА

У случају да су производи из онлине продавнице привремено недоступни ми ћемо задржати Вашу поруџбину док нам прозивод поново не буде на располагању, а затим ћемо Вам поруџбину послати уобичајеним путем. У случају да је одређени производ стално недоступан , понудићемо Вам адекватну замену за исти или рефундирати новац, у случају да сте за поруџбину платили унапред.

ПРИКАЗ БОЈА

Уложили смо све напоре да боје које су приказане на онлине продавници буду што веродостојније бојама артикала у природи. Ипак, различити рачунари приказују боје у делимично различитим нијансама тако да се боје не могу тачно поклопити са онима у приоди. То значи да када поручите производ у нашој интернет продавници, може се десити да се боје делимично разликују од оних које су приказане на монитору.

АРТИКЛИ И ЦЕНЕ

Цене свих артикала укључују ПДВ. Ово се може променити у случају одредбе Владе Републике Србије, извозних одредаба, одредаба Европске Уније као и других законских одредаба релевантних институција. Цене приказане у онлине продавници не морају бити исте као цене у другим продавницама. Увозне и локалне дажбине у земљи примаоца нису укључене у цене производа за земље примаоца изван Србије. Ви ћете бити одговорни за плаћање било каквих увозних и локалних дажбина укључујући админситративне трошкове које том приликом настану. Преузимамо право да мењамо све цене без претходног обавештавања у сваком тренутку, као и право да додамо или повучемо из понуде било који артикал, у сваком тренутку.

УПУТСТВА

Степен до кога нам је дозвољено да законски ограничавамо наша права/обавезе према Вама у вези са било којом поруџбином неће превазилазити укупну цену обрачунату за артикле у спорној поруџбини.

ИСПОРУКА

Ваша поруџбина ће бити послата у року од најкасније 7 (седам) дана од примитка поруџбине и извршеног плаћања. Иако чинимо све напоре да испоручимо робу у предвиђеном временском року, одређена кашњена су неизбежна. Ми нећемо бити одговорни за кашњења и последице које ће се евентуало том приликом проузроковати. У случају да желите да сазнате статус Ваше пошиљке, можете нас контактирати емалиом или путем телефона које можете наћи на линку цонтацт у дну сваке странице наше онлине продавнице. Дозвољено нам је да поделимо личне податке са трећим лицем које је искоришћено за извршење Ваше поруџбине или испуњавање наших обавеза према Вама.

ОТКАЗИВАЊЕ / ПОЛИТИКА ПОВРАЋАЈА

Онлине продавница има право да откаже било коју поруџбину, било којег артикла уколико поручилац не испуни услове и сугурносну проверу. Уколико је уплата у том случају примљена добићете комплетан повраћај уплате и емаил поруку којом ћете бити обавештени о истом. Емаил порука ће бити послата на емаил адресу коју сте навели у формулару приликом поручивања. Ви имате право да откажете било коју пордужбину, за било који атикал (осим артикала који су урадјени и прилагодјени личној поруџбини) купљен у интернет продавници и том приликом ће се извшити комплетан повраћај новца. Ако у неком случају нисте задовољни Вашом куповином, купљене атикле можете вратити у року од 7 (седам) дана од датума пријема пошиљке у неупотребљеном стању и том приликом ће се извшити комплетан повраћај новца или замена артикла. Приликом враћања артикала у сврху враћања новца или замене истог, морате платити адекватне трошкове транспорта. Уколико се рефундација или замена артикла десила услед наше грешке, транспортни трошкови ће бити на терет интернет продавнице Познање.
Претрага
 
Користите кључне речи да би сте пронашли артикал који тражите
Напредна претрага