Zaštita privatnosti

Politika privatnosti

Zaštita poverljivih podataka o transakciji


Prilikom plaćanja karticom putem interneta, unos podataka o kartici se vrši na zaštićenoj stranici banke. Sigurnost podataka prilikom plaćanja karticama, garantuje procesor platnih kartica na čijim stranicama se obavlja ceo proces plaćanja. Ni jednog trenutka preduzeće Poznanje DOO, niti eMS d.o.o. koji omogućava prihvat platnih kartica u ime i za račun preduzeća Poznanje DOO, nema pristupa podacima sa Vaše platne kartice.Vaša privatnost

U ime Internet prodavnice Poznanje obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li će ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni Internet prodavnice Poznanje (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.Naša politika privatnosti ukratko:
Nikada i ni na koji način nećemo zloupotrebiti Vaše privatne informacije.
Nećemo predati Vaše podatke za kontakt trećim licima, sem ukoliko se to od nas bude zahtevalo zakonom.
Nećemo Vam nikada slati e-mailove za koje se niste samovoljno prijavili, sem u slučaju veoma važnih obaveštenja o promenama.
Pobrinućemo se da se uvek možete brzo i jednostavno odjaviti u slučaju da više ne želite da primate e-mailove sa našeg sajta.

Politika privatnosti online prodavnice Poznanje

Naša politika privatnosti detaljnije:
Zaštita privatnosti ličnih podataka korisnika naših sajtova i proizvoda nam je od najvećeg značaja. Sve aktivnosti na internetu povezane sa prodavnicom Poznanje usklađene su sa zakonima Evropske unije (Direktiva EU 95/46/EC, 2002/58/EC and Treaty Conventions (Ugovorne konvencije) ETS 108, ETS 181, ETS 185, ETS 189), kao i zakonima koji važe u svakoj od država istočne i centralne Evrope. Ova politika privatnosti reguliše postupanje sa informacijama koje od vas prikupljamo kada posetite ovaj internet sajt.

Sakupljanje i korišćenje podataka o ličnosti

Podacima o ličnosti smatraju se oni podaci koji otkrivaju Vaš identitet, npr. Vaše ime i prezime, adresa ili e-mail. Internet prodavnica Poznanje ne prikuplja podatke o ličnosti bez Vaše dozvole tj. ukoliko Vi niste voljni da nam ih date npr. kada poručujete proizvod ili se prijavljujete za prijem novosti od prodavnice (newsletter).

Upotreba i tajnost ličnih podataka

Internet prodavnica Poznanje će Vaše lične podatke koristiti isključivo u svrhe tehničke administracije web sajta, kako bi vam dala pristup posebnim informacijama ili za komunikaciju sa Vama. Internet prodavnica Poznanje neće prodati podatke koje poseduje trećim licima, niti na tržištu. Zaposleni u prodavnici Poznanje su obavezni da poštuju poverljivost Vaših podataka i vezani su ugovorom o poverljivosti podataka (Confidential disclosure agreement - CDA).

Sloboda izbora

Vi određujete koje informacije o sebi ćete nam dati. U svakom slučaju, ukoliko izaberete da nam ne dajete nikakve informacije o sebi, budite svesni da to može značiti da će Vam pristup nekim delovima sajta biti uskraćen. Korisnici koji odluče da se odjave od newsletter-a, to mogu učiniti tako što ćete poslati e-mail na adresu shop@poznanje.co.rs. Ukoliko se neka od Vaših ličnih informacija promeni (npr. poštanski broj, adresa, broj fiksnog ili mobilnog telefona) molimo Vas da nastale izmene unesete u Vaš nalog na našoj stranici.

Automatski zabeležene informacije (one koje nisu lični podaci)

Kada pristupite web sajtu prodavnice Poznanje, opšte informacije, koje se ne smatraju ličnim (internet browser, broj poseta, prosečno vreme koje trošite na sajtu, stranice koje otvarate) se automatski beleže (taj proces nema veze sa registracijom na sajtu). Ove informacije se upotrebljavaju kako bismo održavali sajt, poboljšavali njegov sadržaj i funkcionalnost. Vaši podaci se ne razmatraju detaljno, niti ustupaju trećim licima.

Cookies

"Cookies" su zapravo mali fajlovi koje privremeno čuva vaš hard disk, a koji omogućuju našem sajtu da prepozna Vaš računar kada sledeći put posetite neki od sajtova internet prodavnice Poznanje. Internet prodavnica Poznanje ove fajlove koristi isključivo za sakupljanje informacija koje se tiču posećivanja i korišćenja našeg web sajta.

Bezbednost

Internet prodavnica Poznanje preduzima sve mere kako bi maksimalno osigurala Vaše lične podatke. Ti podaci su brižljivo osigurani od gubitka, uništavanja, izmena/falsifikovanja, manipulacije i neovlašćenog pristupa ili upotrebe.

Maloletna lica

Internet prodavnica Poznanje preporučuje svim roditeljima ili starateljima da decu uče bezbednom i odgovornom postupanju sa ličnim podacima na internetu. Maloletnici ne bi trebalo da otkrivaju svoje lične podatke bez prethodne dozvole roditelja ili staratelja. Internet prodavnica Poznanje svesno nikada neće uzimati lične podatke od maloletnika, niti ih na bilo koji drugi način koristiti, niti ih ustupiti trećim licima bez dozvole.

Linkovi drugih web sajtova

Ovaj pravilnik o privatnosti se odnosi na www.poznanje.co.rs stranicu, koju održava internet prodavnica Poznanje, kao i na sve sajtove koji predstavljaju posebne ogranke ovog sajta na području centralne i istočne Evrope. Web stranice na našoj nslovnoj strani mogu sadržati linkove ka stranicama drugih provajdera, na koje se ovaj pravilnik ne odnosi. Kada napuštate web sajt www.poznanje.co.rs molimo Vas da vodite računa o politici privatnosti drugih provajdera na čijim sajtovima sakupljaju podatke o ličnosti i da pročitate njihov pravilnik o ovom pitanju.

Pravo na informaciju

Ukoliko imate pitanja koje se tiču politike zaštite Vaše privatnosti ili toga kako se postupa sa Vašim privatnim podacima, molimo vas da kontaktirate našeg predstavnika za politiku privatnosti putem e-mail adrese: shop@poznanje.co.rs. Po prijemu Vašeg zahteva, najbrže moguće ćemo Vas obavestiti - pismenim putem i u skladu sa važećim zakonskim regulativama - koji od Vaših ličnih podataka su prikupljeni tokom posete web sajtu www.poznanje.co.rs

Obaveštavanje o promenama

Svaka novonastala promena po pitanju privatnosti će biti navedena u ovom pravilniku, na početnoj stranici i svakom drugom mestu koje smatramo odgovarajućim.

Poslednja izmena: Novembar 2013

Pretraga
 
Koristite ključne reči da bi ste pronašli artikal koji tražite
Napredna pretraga