ПОП

Film Vladimira Hotinenka

U Rusiji je ustanovljena nova, Patrijarhova, nagrada u oblasti filmske umetnosti koja se dodeljuje za učvršćivanje duhovno-moralnih osnova društva. Njen nrvi dobitnik je igrani film Vladimira Hotinjenka „Pop". Nagrada je uručena 25. maja 2010. godine na otvorenom ruskom narodnom saboru u Moskvi.

Zasnovano na dokumentarnom materijalu, ovo delo je posvećeno dramatičnom životu ljudi na teritorijama SSSR-a okupiranim od strane fašista. Reč je o uistinu herojskim ličnostima koje su pomagale ljudima da ne klonu duhom. Takve ličnosti su veoma često bili sveštenici. U filmu se priča o predstavnicima Pskovske pravoslavne misije formirane na severozapadu Rusije 1941. godine, kadaje fašistička Nemačka napala SSSR. Jedan od misionara, otac Aleksandar, je protagonista filma „Pop".
Sudbina ovog čoveka je tragična, pri čemu je njegov slučaj poseban. Jer, upravo hitlerovci su odobrili stvaranje Pskovske misije. Posle rata sovjetski vlasti su njene članove smatrali slugama fašista, veleizdajnicima i bacale ih u GULAG i zatvore. Predvideći takvu svoju sudbinu - da budu, sa jedne strane pod strogim fašističkim nadzorom, a sa druge strane, mete Staljinovog terora, sveštenici su ipak išli ljudima da pate zajedno sa njima u okupaciji i da im pružaju svaku moguću pomoć.

Trajanje: 128 min.

2.86 €

Купци који су купили овај артикал,такође су купили и: