СВЕТА БЛАЖЕНА МАТРОНА МОСКОВСКА

 

Novoprojavljena ruska setiteljka 20. veka. Rođena je 1881. godine u siromašnoj porodici u selu Sebinovu, tuljske gubernije, daleko od Moskve. Od kada je došla na svet na njoj je počivao vidivi blagoslov Gospodnji. Rođena je bez očiju, na prsima je imala ispupčenje u obliku krsta, a na krštenju crkvom se raširio neobičan miomiris. Kao beba nije sisala majčino mleko sredom i petkom, a već oko sedme godine, primećen je dar tačnog pretskazivanja budućih događaja i dar izlečenja bolesnih i opsednutih ljudi.
Vreme Oktobarske revolucije i najveća stradanja ruske nacije provela je u Moskvi.
Upokojila se u Gospodu 2. maja 1952. godine, a na isti dan 1999. godine Ruska Pravoslavna Crkva kanonizovala je i svrstala u red svetiteljki.
Nebrojena su svedočanstva o čudima za života i posle smrti Blažene. Ovo je film o njenom životu i čudesima koja su upamćena i zabeležena.
Blažena Matrona nam je pred smrt poručila: „Dolazite k meni i pričajte mi kao da sam živa, a ja ću Boga moliti da vaše molbe budu uslišene. Sve vas, koji mi se obraćate tražeći pomoć, ja ću posle vaše smrti gore dočekivati“.

 

Trajanje 38 minuta

338,64 rsd

Купци који су купили овај артикал,такође су купили и: