СВЕТА БЛАЖЕНА МАТРОНА МОСКОВСКА

 

Novoprojavljena ruska setiteljka 20. veka. Rođena je 1881. godine u siromašnoj porodici u selu Sebinovu, tuljske gubernije, daleko od Moskve. Od kada je došla na svet na njoj je počivao vidivi blagoslov Gospodnji. Rođena je bez očiju, na prsima je imala ispupčenje u obliku krsta, a na krštenju crkvom se raširio neobičan miomiris. Kao beba nije sisala majčino mleko sredom i petkom, a već oko sedme godine, primećen je dar tačnog pretskazivanja budućih događaja i dar izlečenja bolesnih i opsednutih ljudi.
Vreme Oktobarske revolucije i najveća stradanja ruske nacije provela je u Moskvi.
Upokojila se u Gospodu 2. maja 1952. godine, a na isti dan 1999. godine Ruska Pravoslavna Crkva kanonizovala je i svrstala u red svetiteljki.
Nebrojena su svedočanstva o čudima za života i posle smrti Blažene. Ovo je film o njenom životu i čudesima koja su upamćena i zabeležena.
Blažena Matrona nam je pred smrt poručila: „Dolazite k meni i pričajte mi kao da sam živa, a ja ću Boga moliti da vaše molbe budu uslišene. Sve vas, koji mi se obraćate tražeći pomoć, ja ću posle vaše smrti gore dočekivati“.

 

Trajanje 38 minuta

2.86 €

Купци који су купили овај артикал,такође су купили и: