Владари Србије

31x40,5цм

РАСКОШАН ПОДВИГ ДОМАЋИХ НАУЧНИКА, УМЕТНИКА И ЗАНАТЛИЈА!

За све оне који осећају величину и важност националног културног и историјског наслеђа и који желе део свог иметка да уложе у уметничка дела на свој понос и понос својих наследника.

• Текст из пера врсних познавалаца српске историје: о личностима владара, њиховом јавном и приватном животу и заслугама за народ и државу  
• Поглавља о две владарске породице и 27 владарских личности, од првог помена једног српског кнеза у ИX веку, Вишеслава из династије Властимировића, до званично последњег краља Петра ИИ Карађорђевића и укидања монархије 1945.
• Готово 60  ручно сликаних иницијала и вињета украшених златном фолијом, инспирисаних ликом и делом сваког појединачног владара
• Близу 280 фотографија у боји (портрети владара које су израдили водећи домаћи и страни уметници, лични предмети, печати, владарске инсигније, оружје, заставе, новац, архивска грађа – средњовековне повеље с потписима владара, писма, прогласи, устави, фотографије, цртежи, историјске карте)
• Новчићи превучени златном, сребрном и бронзаном фолијом
• Породична стабла и грбови владарских династија исцртани према историјским изворима
• Леп и трајан повез од најфиније еко-коже са златним орнаментима и оковима за углове
• 384 стране, димензије 30 x 39 цм
• 4.000 нумерисаних примерака, праћених власничким листом

АУТОРИ
Ђорђе Бубало (1969) – аутор поглавља о средњовековним владарима. Докторирао је на Одељењу за историју Филозофског факултета у Београду, где ради као професор, а од 2001. ангажован је и на пројектима Министарства науке Републике Србије. Члан је редакције часописа Стари српски архив и Одбора Лексикографског одељења Матице српске. 

Петар Крестић (1963) – аутор поглавља о Обреновићима и Карађорђевићима. Докторирао је на Филозофском факултету у Београду. Запослен у Историјском институту. Стални је члан-сарадник Матице српске, члан Редакционог одбора Српског биографског речника Матице српске, активни сарадник Српске енциклопедије. 

Боле Милорадовић – аутор вињета, иницијала и средњовековних карата. Сликар, графичар, калиграф и илустратор. Графички опремио и уредио више од стотину књига за бројне домаће издаваче (Нолит, Народна књига, Вук Караџић, Православна реч, Издавачки фонд СПЦ...). Незаобилазно име у сфери ликовног опремања књига.
33.864,29 rsd