Чудесна Србија

Има једна земља, лепа, чудесна ...

 

Србија. Земља чврстих људи меког срца, место на ком је мајка природа посејала своје најбоље гене, а историја, немилосрдна учитељица, своје ђаке увек изнова враћала у скамије, да обнављају најтеже лекције.

 

528 страна великог формата, обогаћених прелепим фотографијама, одвешће читаоца у неке познате, али и многе потпуно непознате пределе, обичаје и ситуације јединствене за Србију.

 

Некритичка глобализација, медији и недоречен образовни систем довели су до тога да раније и боље упознамо карактеристике неких светских одредишта, запостављајући или олако схватајући чињеницу да у &qуот;свом дворишту&qуот; имамо светска чуда, космичке загонетке и нетакнуте лепоте.

 

У "ЧУДЕСНОЈ СРБИЈИ" обрађено је сто најупечатљивијих локалитета које је, на свом више од деценије дугом ходочашћу, истражио Драган Боснић. То су места која су нам географски и духовно блиска и доступна, а у рангу су белосветских лепота, често и фасцинантнија.

 

"ЧУДЕСНА СРБИЈА" није само путопис и ода лепотама Србије, него и својеврсан апел да више ценимо и поведемо рачуна о ономе што је наше и што остављамо потомству. Једноставно, ово је књига која заслужује почасно место у библиотеци сваке породице.

69.00 €