ПЕТКАНА

ПЕТКАНА је роман о најпоштованијој и најдражој Светитељки православља, Преподобној Мајци Параскеви. О Њеној љубави према Господу и путу до Њега. О свим мукама Њених трагања. О борбама које је водила са Господарем људских слабости. И са собом самом. У раскошном свету средњовековног Цариграда, и у пустињи с оне стране Јордана.

 

Каква је била и како Јој је било, како је Бог објавио као Своју угодницу, како су Њене мошти сељене од Цариграда до Трнова, па даље, преко Видина и Крушевца, до Београда, и опет из Београда, причају Она и они који су Је познавали.

 

ПЕТКАНА је роман о вери. О трагањима за Богом, од када је у земљу јудејску стигао Онај који је дошао да нас научи љубави и праштању, па до данашњих дана.


ПЕТКАНА је истовремено и узбудљива и потресна прича о савременој жени, рођеној у другој половини двадесетог века, коју су учили да је прича о Богу лаж, али која је осећала другачије. Светитељка јој се јавила у сну и она Је спознала и заволела таман на време да уз Њену помоћ разуме и преживи своју највећу несрећу.

 

Шта је вера? Да ли је то тек прихватање постојања Божијег? Или живот у складу са десет Божијих заповести? Да ли смо Богу више окренути када смо срећни или када смо несрећни? Шта је веће искушење за душу – благостање или губитак и пад? На сва ова, и многа друга питања, која вековима муче људску душу и ум, одговоре траже јунаци романа ПЕТКАНА, који су истовремено јунаци и жртве узбудљивих историјских драма које су мењале свет.


Формат: брош, ћирилица, 239 страна, А5
6.05 €

Купци који су купили овај артикал,такође су купили и: