О јересима-Преподобни Јован Дамаскин

У читавом низу изузетно корисних наслова које је г. Слободан Продић до сада превео и објавио, дело „О јересима“ преподобног Јована Дамаскина свакако завређује посебну пажњу. Имајући у виду чињеницу да је пре неколико година г. Продић превео и објавио дело „Тачно излагање православне вере“ са коментарима чувеног професора Бронзова, објављивање овог списа свакако представља значајан дар српској читалачкој публици. Пре свега, ово с пуним правом можемо рећи имајући у виду чињеницу да ово дело преподобног Јована Дамаскина обједињује српско издање његове чувене трилогије под именом „Источник знања“.

По обиму невелико дело, спис „О јересима“ свакако спада у класична дела светоотачке књижевности, и као такво, наравно, завређује да буде што приступачније, пре свега, ученицима и студентима, а такође и сваком верујућем човеку који има жељу да се подробније упозна са овом проблематиком.

Посебност овог издања свакако је и додатак чији је аутор г. Продић, а који се бави питањем јеретичких учења на простору средњовековне Босне. Наиме, услед приметног недостатка литературе о историји верских кретања на овом простору Балканског полуострва током средњег века, Продић је указао на неколико изузетно битних питања која, свако на свој начин, доприноси подробнијем сагледавању живота Цркве у средњовековној Босни.

Као и многа ранија издања, и ово је обогаћено многобројним корисним коментарима.

Меки повез, 13,5x21цм, 157страна, ћирилица.

3.85 €

Купци који су купили овај артикал,такође су купили и: