Божић - Владика Николај

Свети владика Николај Велимировић, новоканонизовани српски светитељ, епископ охридски и жички, истакнути теолог и беседник, у историји српског народа, његове цркве и духовности заузима посебно место, као духовни отац и просветитељ Срба. Његово дело било је далеко изнад времена у којем је живео, а идеје и мисли путокази српском народу, како у прошлости, тако и у садашњости.


Поштоваоци његовог дела сада имају прилику да употпуне своје библиотеке комплетом од 11 књига. Његова дела из златне колекције представљају својеврстан духовни водич и путоказ који усмерава ка вери, богопознању и истини. Ауторитет верника и беседника какав је био Николај Велимировић не огледа се у његовом пореклу, звању или мисији, већ управо у његовој вери и љубави, благодарећи којима предлаже ту веру својој браћи и сестрама. Предлаже, а не намеће – јер хришћанство се темељи на љубави, миру, племенитости и ненасиљу, и никако се не пружа нити задобија присилом.


Николај Велимировић истиче да је узрок модерне кризе богоотпадништво људи. Бог је допустио ту кризу да би људе освестио, пробудио, одуховио и вратио Себи. Велимировићеве речи сведоче о томе да се, без обзира на време које је протекло откако су написане, човек и даље оглушује о Божији позив и да се модерни субјект све више укотвљује у материјално и пролазно. Утолико читање опусаНиколаја Велимировића постаје све актуелније и изазовније.

брош

200

5.10 €

Купци који су купили овај артикал,такође су купили и: