ЖИВОТНА СРЕДИНА

Библиотека У ДОБРОЈ ФОРМИ

Аутор: Франсоа Растоан Фожерон

Са француског превела Рада Бркић

 


Библиотека У ДОБРОЈ ФОРМИ намењена је деци од 3. године до првих разреда основне школе. Двоје деце, Ана и Дадо, и симпатично мало чудовиште почињу да уче о здрављу, хигијени, опасностима са којима се сусрећу на улици и у кући, о томе како се рађају бебе, како треба чувати животну средину...


Аутори откривају деци тајне и дају одговоре управо на она питања која их највише окупирају, и која она тако често постављају родитељима: Зашто стално морам да се купам? Зашто не једемо само бомбоне и помфрит? Зашто морам на спавање? Како беба излази из маминог стомака? Зашто је струја опасна? Шта је то екологија и сл.


Мало чудовиште које верно прати све догађаје у књизи персонификује дечје жеље и дилеме, које се одмах и разрешавају. Читајући о доживљајима главних јунака, деца добијају много корисних информација, практично све што о тој теми желе да знају.


Свака тема једне области обрађена је на две стране, тако што се на левој страни представљају нове чињенице, а на десној се даје детаљно објашњење, као и тест питања, загонетке или ребуси које дете треба да реши и тако провери шта је научило.


На крају сваке књиге две стране су посвећене објашњењу мање познатих речи које су у тексту биле истакнуте (нпр. микроби, астрономија, стоматолог, енергија...).

2.80 €