Библијска историја

БИБЛИЈСКА ИСТОРИЈА - протојереј Димитрије Соколов, с руског превео Божидар Н. Јовановић протојереј,
издање Светог архијерејског синода Српске православне цркве , Београд 1992.година,
меки повез 276 страна,
формата 15,5цм x 22.5цм.

Прво издање је изашло у Русији још 1866 године и доживела је у Русији 63 издања. Код на се први пут штампа 1913 године и представља књигу коју треба да има сваки православни дом.

Из предговора:

"Потреба за што потпунијом Библијском историјом осећала се код нас још измећу минула два рата. Њу су нарочито осећале, поготово данас, наше богословске школе у циљу темељнијег проучавања Светог писма, односно Речи Божје и путева промисла Божјег. Будући да се у Библијској историји сажето и хронолошки, уз нужна објашњења и коментаре, излажу догаћаји који се садрже у свим Старозаветним и Новозаветним књигама Светог писма, она ће добро доћи и сваком оном ко жели да се упозна са најчитанијом у свету Књигом над књигама — Библијом, која је, како је недавно саопштено на Светском конгресу лингвиста у граду Аликанте, преведена на 2976 језика и наречја и која само у Британском Библијском друштву на сваки сат излази у 2000 примерака.

У читавом православном богословском свету позната је Библијска историја од протојереја Димитрија Павловића Соколова. Друга, боља, није се све до данас појавила па се „Правослаоље" без двоумљења одлучило је приреди у своме издању, у преводу протојереја Божидара Јовановића професора и београдског пароха..."

$ 2.64

Купци који су купили овај артикал,такође су купили и: