Biblijska istorija

BIBLIJSKA ISTORIJA - protojerej Dimitrije Sokolov, s ruskog preveo Božidar N. Jovanović protojerej,
izdanje Svetog arhijerejskog sinoda Srpske pravoslavne crkve , Beograd 1992.godina,
meki povez 276 strana,
formata 15,5cm x 22.5cm.

Prvo izdanje je izašlo u Rusiji još 1866 godine i doživela je u Rusiji 63 izdanja. Kod na se prvi put štampa 1913 godine i predstavlja knjigu koju treba da ima svaki pravoslavni dom.

Iz predgovora:

"Potreba za što potpunijom Biblijskom istorijom osećala se kod nas još izmeću minula dva rata. Nju su naročito osećale, pogotovo danas, naše bogoslovske škole u cilju temeljnijeg proučavanja Svetog pisma, odnosno Reči Božje i puteva promisla Božjeg. Budući da se u Biblijskoj istoriji sažeto i hronološki, uz nužna objašnjenja i komentare, izlažu dogaćaji koji se sadrže u svim Starozavetnim i Novozavetnim knjigama Svetog pisma, ona će dobro doći i svakom onom ko želi da se upozna sa najčitanijom u svetu Knjigom nad knjigama — Biblijom, koja je, kako je nedavno saopšteno na Svetskom kongresu lingvista u gradu Alikante, prevedena na 2976 jezika i narečja i koja samo u Britanskom Biblijskom društvu na svaki sat izlazi u 2000 primeraka.

U čitavom pravoslavnom bogoslovskom svetu poznata je Biblijska istorija od protojereja Dimitrija Pavlovića Sokolova. Druga, bolja, nije se sve do danas pojavila pa se „Pravoslaolje" bez dvoumljenja odlučilo je priredi u svome izdanju, u prevodu protojereja Božidara Jovanovića profesora i beogradskog paroha..."

2.31 €

Kupci koji su kupili ovaj Artikal, takođe su kupili i: