Чика Јова Змај - Побожне, родољубиве и поучне песме

Нема човека у Србији да није растао уз чика Јовине стихове. Његова Ризница преношена је са колена на колено до данашњих дана као најдрагоценија васпитанка. Разлог томе је, изнад свега, чика Јовина христолика љубав ка деци на чији ниво се он уздигао предивно и непоновљиво. Његова радост, туга, брига, наивност, разиграност није нека увежбана фарса но је сам садржај чика Јовиног доброг и големог срца које дечица свих времена, чистотом својом, непогрешиво препознају као род рођени...

Међутим, чика Јовина порука деци је много шира и дубља од оне која је долазила до нас у несретна безбожна времена. Змај Јова је дечици уготовио и много побожних и родољубивих песама добро знајући њихову насушну важност у целовитом васпитању малених Србчића. Пуно је он стиховао о Господу Христу и јеванђелским врлинама Његовим (без којих нема заједничарења са Њим) и о Светим Србима и о Светој Србији од чега је у овој књижици представљен тек један малени, окрњени део.

Данас када су анђеоске душе наше дечице, преко ТВ-а и игара, оскрнављене и омађијане протестантском (аријанском) западном културом и вером која не зна за Господа Христа и душу човекову бесмртну, и која прети да и нас и све народе света обезличи и обезвери, чика Јовине песмице су више него актуелне и потребне.

Милостиви Христе, сачувај малишане Твоје од многих погани Новога Доба, и утисни у душице њихове ове благородне чика Јовине стихове како би, милошћу Твојом, узрасли у Србе Светосавне, скромне и миле, свете и вечне. Амин.


Наслов: Чика Јова Змај
Издавач: Знамење Мисионарска установа, Манастир Св. Димитрија из Дивљана
Страна у боји: 18
Повез: меки
Писмо: ћирилица
Формат: 23 x 16 цм
1.00 €

Купци који су купили овај артикал,такође су купили и: