Хајте децо, Христос зове! -Веронаука Светог владике Николаја

Реч приређивача
родитељима, учитељима и вероучитељима

Кадаје Бог Логос постао Човек, из Његовог бескрајног човекољубља често је израњавала нежна и нарочита љубав ка дечици. Дирљиве су и многозначајне Његове речи упућене родитељима и учитељима свих времена: "Пустите децу, и не браните им да долазе к мени, јер је таквих Царство небеско". И дан-данас Он је живо присутан у телу Своме (тј. Цркви) и увек је спреман да наше малишане загрли, заштити и положи Своју Божанску руку на њихове несташне главице изливајући на њих миље и обиље вечних божансгвених дарова.

Но како доћи до Њега и Његових спасавајућих речи у времену обоготворених научних догмата, културног лицемерја, лажне духовности и накарадног хришћанства? Ко може одвести до вечне литургије и вечног владике Господа Христа ове наше анђеле небо-радосних очију? Ком педагогу, ком психологу, ком вероучитељу да поверимо на обликовање ово непроцењиво и по домовима нашим разиграно бисерје? Трагајући за најбољим и најпоузданијим ми смо послушали глас светог Јустина Ћелијског који нам из вечности благовести: "Нема већег Учитеља, нема већег Небеског звона над србском земљом од Светог Владике Николаја. Свака његова реч је песма, песма вечна, песма о Вечности, песма о Вечној Истини, песма о Вечној Правди, песма Једином и Истинитом Богусвих светова - Господу Христу. И све што је он рекао и написао јесте - непропадљиво, небеско, и вечно злато".

Управо зато, ову дечијукњижицу посветили смо песмама које је изаткао и приредио свети владика Николај. У њима је овај божанствени Вероучитељ изнео Еванђелски приступачно и божански неодољиво велике истине светог Православља које су Господом Христом објављене и свима Светима потврђене, сводећи и преводећи нашој дечици чудесна знања - о тајни Цркве и свете Евхаристије, о православној етици и естетици, о суштаствености и бесмртности душе, о загробном животу, о последњим збивањима и Другом доласку Христовом, о васкрсењу мртвих, о Страшноме Суду и животу будућег века ..

О, предивни владико, светитељу Николају, песмама овим напоји богожедне душе дечице наше истинама светог Православља и заклон их од лажних пастира и учитеља који су се преумножили у наше душе. Научи их највећем знању, и најважнијем плану и програму свих наука и веронаука - љубави ка Господу Христу и причешћу Његовим божанским врлинама и Тајнама, да би се ова дечица Му драга још присније причешћивала Њиме у незалазни Дан Његов. Амин


Наслов: Хајте децо, Христос зове!
Издавач: Знамење Мисионарска установа, Манастир Св. Димитрија из Дивљана
Страна у боји: 18
Повез: меки
Писмо: ћирилица
Формат: 23 x 16 цм
1.00 €

Купци који су купили овај артикал,такође су купили и: