IZVORI - Roman o Nemanji i Svetom Savi

MILAN MILETIĆ
IZVORI
Roman o Nemanji i Svetom Savi

 

Izvori - roman o Nemanji i Svetom Savi, Milana D. Miletića objavljuje se na srpskom jeziku blagoslovom Visokoprepodobnog igumana Svetog manastira Hilandara arhimandrita gospodina Mojsija, meseca oktobra, dvehiljade druge godine Gospodnje, u prestonom Beogradu, u biblioteci "Nebeska Srbija", slagan je iz pisma Cir Times (osnovni tekst) i odštampan na belom ofsetnom 90 g/m2 papiru Sava u formatu 170 h 240 mm. Slava Bogu za sve. Amin.

Zvona najavljuju roman "Izvori" Milana Miletića (To je prvi roman o Nemanji i Svetom Savi)
U svima nama dubinski obitava sveti Savva kao duhovni otac nacije.
Od njega ločinjs sveti rodoslov naš u Duhu Svetom
Od njega a je postalo jasno celome "Srbijanstvu"
da nema normalnosti bez pravoslavnosti, da nema pravoga plemstva bsz duhovnog jemstva. A naš jemac je Svetac: monah Savva iz Hilandara.
Zato kada čitamo ovaj roman mi osluškujemo glas probuđene savesti: ovaj sveti Savva je ovaplođeni poziv na nebo upućen od Boga svakome Srbinu (ja volim teološki da kažsm "Srbijanu").
Pravi plemić, pravi aristokrata duha i tela liči na svetitelja Savvu, (koji je između svih Srba dostigao najveću slavu da bude Hristova lepota u srbinskom telu i umu. Čitajući ovo, pročitamo sebe: ko smo, otkuda smo, i kuda idemo... Autorovo pripovedanje je kao zlatotisak, za oči pitko kao staro manastirsko vino pripremano samo za Pričest. Posebno ss radujsmo da smo u bratu Milanu Miletiću dobili prvoga novovekovnog biografa Savve Nemanjića.

RECENZIJE

Roman o Svetom Simeonu i Svetom Savi (od Milana Miletića)

Pisac koji brižno, u strahu za svoj narod i svoju crkvu, posmatra šta nam se događa danas, lako se uživljava u vreme svetoga Save i svetoga Simeona. Lako, jer se i danas zbiva isto što se zbivalo i u vreme duhovnih otaca srbske nacije.
U trećoj glavi drugog dela romana (književne ili poetske hronike) monah Jakov, na molbu svetog Save, otkriva ocu Ambroziju (papskom prelatu) svoju viziju budućnosti, a zapravo viziju svega onoga što se događa danas narodu svetoga Save...

$ 8.56

Kupci koji su kupili ovaj Artikal, takođe su kupili i: