ИЗВОРИ - Роман о Немањи и Светом Сави

МИЛАН МИЛЕТИЋ
ИЗВОРИ
Роман о Немањи и Светом Сави

Извори - роман о Немањи и Светом Сави, Милана Д. Милетића објављује се на српском језику благословом Високопреподобног игумана Светог манастира Хиландара архимандрита господина Мојсија, месеца октобра, двехиљаде друге године Господње, у престоном Београду, у библиотеци "Небеска Србија", слаган је из писма Cir Times (основни текст) и одштампан на белом офсетном 90 g/m2 папиру Sava у формату 170 х 240 mm. Слава Богу за све. Амин.

Звона најављују роман "Извори" Милана Милетића (То је први роман о Немањи и Светом Сави)
У свима нама дубински обитава свети Савва као духовни отац нације.
Од њега лочињс свети родослов наш у Духу Светом
Од њега а је постало јасно целоме "Србијанству"
да нема нормалности без православности, да нема правога племства бсз духовног јемства. А наш јемац је Светац: монах Савва из Хиландара.
Зато када читамо овај  роман ми ослушкујемо глас пробуђене савести: овај свети Савва је оваплођени позив на небо упућен од Бога свакоме Србину (ја волим теолошки да кажсм "Србијану").
Прави племић, прави аристократа духа и тела личи на светитеља Савву, (који је између свих Срба достигао највећу славу да буде Христова лепота у србинском телу и уму. Читајући ово, прочитамо себе: ко смо, откуда смо, и куда идемо... Ауторово приповедање је као златотисак, за очи питко као старо манастирско вино припремано само за Причест. Посебно сс радујсмо да смо у брату Милану Милетићу добили првога нововековног биографа Савве Немањића.

РЕЦЕНЗИЈЕ

Роман о Светом Симеону и Светом Сави (од Милана Милетића)

Писац који брижно, у страху за свој народ и своју цркву, посматра шта нам се догађа данас, лако се уживљава у време светога Саве и светога Симеона. Лако, јер се и данас збива исто што се збивало и у време духовних отаца србске нације.
У трећој глави другог дела романа (књижевне или поетске хронике) монах Јаков, на молбу светог Саве, открива оцу Амброзију (папском прелату) своју визију будућности, а заправо визију свега онога што се догађа данас народу светога Саве...

7.48 €

Купци који су купили овај артикал,такође су купили и: