НЕПРАВДЕ НАД СВЕТОМ (и) СРБИЈОМ

НЕПРАВДЕ НАД СВЕТОМ (и) СРБИЈОМ

Владимир М. Вукмировић

 

Тврд повез
733 стране
24цм x 18цм

 

Белешка о писцу

 

Владимир М. Вукмировић рођен је у Осјеку, 10. априла 1944. дакле, претпоследње ратне године, што је у многоме и обележило његово стварање касније. Основну школу завршио је у Окучанима и Новој Градишци, а средњу економску у Загребу.

Као интелигентан и свестран младић истраживачког и немирног духа, Влада успева да својим слободним изразом дође у идеолошки сукоб са властодршцима оног времена. Тако, не желећи да ступи у Партију бива приморан да напусти вољену земљу и отисне се у свет. Шездесетих година одлази најпре у Немачку, одакле креће његово велико путовање. Пропутовао је многе земље света упознајући се са разним културама и обичајима, народима и њиховом историјом. Највећи део живота провео је у Француској, у Паризу, где се његов пут после тешке болести дефинитвно завршава 26. јануара 2012.

Владимир је био писац, публициста, песник, репортер. Као новинар пише за више домаћих и страних листова. Једно време ради и као дописник Радио Београда. Био је члан више удружења Срба из дијаспоре којима је циљ била помоћ и подршка отаџбини, између осталог и вишегодишњи секретар Свесрпске заједнице у Паризу. Издао је и збирку песама и кратких прича Сведок, 2006. год. у којој је изразио и свој песнички дар.

Живећи у породици железничара још као дете бива у прииици да упозна готово сваки део Србије у коју се заљубљује и остаје јој веран до самог краја, борећи се за њу у свакој прилици. Тако и ова књига представља један део Владине борбе за исправљање неправди над Светом Србијом и српским, мученичким народом. Ова књига је сума Владиног двадесетогодишњег рада и трагања за истином и истори јом која се у многоме разликује од оне коју познајемо и учимо у школама.

12.60 €